Rebuda de La Flama i Revetlla de Sant Joan

La Festa dels Focs de Sant Joan i la Flama del Canigó ens connecta amb les nostres tradicions i a la vegada ens aboca a gaudir d’una festivitat total! En ella hi trobaràs nit de revetlla, concerts, cultura ancestral, tradicions, foc i molta festa en la nit més curta de l’any!!!

Des del 1976 el gem recupera la tradició de la flama del Canigó i en els darrers anys la comparteix amb altres entitats i la ofereix al poble. Flama que s’extén i es propaga des del cim francès de la Catalunya Nord per unir a tots els catalans i que desemboca en una vetllada de germanor i alegria.

(tradició de la Flama: http://www.omnium.cat/www/flamadelcanigo/ca/que-es.html).

Enguany socis del Gem (activitat oberta a qualsevol que hi estigui interessat) torna a dur-nos aquest foc directament de dalt de la muntanya.

Aquest any seguim potenciant l’esdeveniment i treballant amb diferents associacions i l’administració local per oferir-vos una sèrie d’actes (veure programa) que finalitzen a la plaça Xesco Boix. La plaça torna a ser el lloc indicat per acabar la festa: cloenda de l’acte, encesa de la foguera, sopar popular (places limitades) i concert amb grups de la terra que segur que us agradaran!

Ja ho veieu, tot està a punt per la nit més màgica de l’any!!!

Des del G.E.M desitgem que vingueu a la Festa dels Focs de Sant Joan a gaudir d’una preciosa revetlla en companyia d’amics i veïns del poble,. Veniu i trobareu un espai on us sentireu com a casa, aquesta és la vostra Festa!

Programa d’actes

Per diferents indrets del poble

20:00 Presència de la Flama del Canigó al costat del Monument a la Sardana, a l’avinguda Països Catalans.

20:30 Recorregut amb la Flama del Canigó per part de l’Esport Ciclista Malgrat i el Club d’Atletisme Malgrat des de l’Avda.  Països Catalans fins a la plaça de l’Església.

La ruta serà la següent: passeig Marítim,  plaça de l’Àncora, avinguda Bon Pastor, Germanes Torrell, Passada, Girona, avda. Mediterrània, Camí del Plà, Llibertat, Sant Elm, Sant Esteve, Escoles, Fonlladosa, Carme i arribada a la plaça de l’Església.

21:00 Arribada de la Flama del Canigó i encesa del peveter.

A la Plaça de l’esglèsia

20:30 Presentació de l’acte a càrrec d’Assumpta Mercader

20:40 Batucada, tabalada i gresca a càrrec de la Colla de Geganters de Malgrat de Mar i la Colla de diables Ratpenats Infernals.

21:00 Lectura del manifest per part del Cap Escolta Enric Zaldo i acte solemne d’encesa del peveter a càrrec de

l’Agrupament escolta i guia de Sant Nicolau

21:15 Cercavila amb la Flama des de la plaça fins a la plaça Xesco Boix passant pel Carrer de Mar, Sant Elm, Llibertat i Abat Oliba, i avda. Pomareda, a càrrec de la colla de diables Ratpenats Infernals i la Colla Gegantera de Malgrat de Mar.

A la plaça Xesco Boix

21:45 Cloenda de la ruta de la Flama del  Canigó, espectacle pirotècnic a càrrec de la colla de diables i encesa de la gran Foguera de Sant Joan

22:00 Sopar popular: Es tracta d’un gran sopar de germanor (500 PLACES LIMITADES aprox.) on posem a disposició del Malgratencs graelles, taules i cadires per tothom qui vingui i en vulgui fer ús! Si us voleu assegurar lloc per seure, també us podeu portar taules i cadires de casa. També oferim SERVEI DE BAR a càrrec de la Colla de Diables amb venda de tiquets anticipats de sopar a les botigues La Pilona i al Bohemi (fins 19 de juny) o be els dimecres a la seu del GEM de 20.00 a 21.30 o el mateix dia a la plaça. Els tiquets inclouen: pa amb tomàquet, botifarra, beguda, tall de coca i cava.

23:30 Concerts:

  •  23:30 LES ABSENTES
  • 00:300 EL VEÏNAT

Normes i funcionament del sopar:

  • Com cada any disposareu d’espais per sopar (taules i cadires), i tindreu barbacoes per que cadascú es cogui la carn que vulgui. Aquests dos serveis són totalment lliures i gratuïts. Cadascú ha d’anar i agafar el seu espai en el moment que arriba, NO S’HI VAL A OMPLIR LES TAULES DE BOSSES A LA TARDA I MARXAR.
  • Les taules i les cadires estant limitades (enguany 500 places aproximadament)! Qui es quedi sense taula de ben segur que sabrà adaptar-se: els bancs, a la platja, al pedrís o portar-se una taula tipus càmping de casa son bones opcions, mentre sempre ho deixem tot net. ÉS EL NOSTRE POBLE!!!
  • Cada un recollirà les taules i cadires que ha utilitzat abans de les 02:00 de la matinada. i s’ha de deixar tot net. Hi ha voluntaris que desinteressadament us muntaran les taules, les graelles, la foguera,… sigueu respectuosos amb ells i recolliu abans de marxar.
  • Les taules es consideren espais comuns i es comparteixen entre tots si quedan espais buits!
  • Hi haurà espais reservats per a entitats i organitzadors! Respecteu-los!
  • Està PROHIBIT LLENÇAR PETARDS DINS LA PLAÇA, per la seguretat de la gent que hi sopa i per l’equipament tècnic que hi haurà!
  • Recordar finalment que oferim servei de barra de bar  que us serviran sopar típic de Sant Joan, begudes vàries i coca i cava.

Com arribar

http://maps.google.es/?hl=ca

Ressenyes dels grups

LES ABSENTES

Les Absentes neixen fa 7 anys, de la trobada d’una colla de musics del Solsonès i rodalies amb ganes de passar-s’ho bé i reinventar la música popular a la seva manera, mesclant tonades tradicionals amb lletres d’altres cançons i passant per estils ben diversos com l’ska, el folk, el rock, el funk, el reggae o la cúmbia. L’objectiu és fusionar la música popular i tradicional amb els sons moderns, aconseguint un directe fresc, variat i festiu, per ballar sense parar. A base de festes majors han fet més de 200 concerts recorrent la geografia catalana i part de l’estranger.

Les Absentes

 

EL VEÏNAT

El Veïnat va nèixer a finals del 2010, fruït del concert que s’organitzava per celebrar el Correllengua d’aquell any. Vam reunir-se un grup d’amics que havien compartit lliçons de música anteriorment i la cosa els hi va anar tant be que no es van aturar aquí. Un any més tard van gravar una maqueta que va tenir milers de reproduccions, l’any següent van enregistrar un parell de temes i no van parar de fer concerts i al 2014 van enregistrar el primer CD. La majoria de les seves cançons incorporen crítica sòcial.

El Veïnat