23 de juny, Festa dels Focs de Sant Joan i la Flama del canigó 2013 a Malgrat de Mar!

santjoan2013

La Festa dels Focs de Sant Joan i la Flama del Canigó ens connecta amb les nostres tradicions i a la vegada ens aboca a gaudir d’una festivitat total!

Des del 1976 el gem recupera la tradició de la flama del Canigó i en els darrers anys la comparteix amb altres entitats i la ofereix al poble. Flama que s’extén i es propaga des del cim francès de la Catalunya Nord per unir a tots els catalans i que desemboca en una vetllada de germanor i alegria (tradició de la Flama: http://www.omnium.cat/www/flamadelcanigo/ca/que-es.html). Enguany socis del Gem (activitat oberta a qualsevol que hi estigui interessat) torna a dur-nos aquest foc directament de dalt de la muntanya.

Aquest any seguim potenciant els diferents actes i treballant amb diferents associacions i l’administració local per oferir-vos una sèrie d’actes (veure programa) que finalitzen a la plaça Xesco Boix. La plaça torna a ser el lloc indicat per acabar la festa: cloenda de l’acte, encesa del fogueró, sopar popular (tindrem lloc per unes 600 persones) i concert amb grups de la terra que segur que us agradaran!

Ja ho veieu, tot està a punt, tradició, cultura catalana, festa i alegria per la nit més curta i màgica de l’any!!!

Programa d’actes

– 20:00 Presència de la Flama del Canigó al costat del Monument a la Sardana.

– 20:30 Recorregut amb la Flama del Canigó per part de l’Esport Ciclista Malgrat, el Club d’Atletisme Malgrat i l’Associació de Patinatge Artístic de Malgrat des de l’Avda. Països Catalans fins a la plaça de l’esglèsia.

La ruta serà la següent: passeig marítim, pl. Àncora, avda. Bon Pastor, Germanes Torrell, Passada, Girona, avda. Mediterrània, Camí del pla, llibertat, Sant Elm, Sant Esteve, Escoles, Fonlladosa, Carme, Pl. Esglèsia.

– 21:00 Acte solemne de lectura del manifest per part de l’Ex Cap Escolta Núria Puig i encesa del pebeter a càrrec de la Colla de Geganters de Malgrat de Mar, l’Agrupament escolta i guia de Sant Nicolau, la Colla de diables Ratpenats Infernals.

– 21:20 Cercavila amb la Flama fins a la plaça Xesco Boix passant pel Carrer de Mar, Sant Elm, llibertat i Abat Oliba, avda. Pomareda. A càrrec de la colla de diables i la Colla Gegantera de Malgrat de Mar.

– 21:45 Cloenda de la ruta de la Flama del Canigó, espectacle pirotècnic a càrrec de la colla de diables i encesa del fogueró de Sant Joan.

– 22:00 Sopar popular: Es tracta d’un sopar on posem a disposició del Malgratencs espai per coure carn (si algú no vol cuinar podrà demanar pa amb botifarra i beguda al servei de bar a càrrec de la Colla de Diables)

FUNCIONAMENT DEL SOPAR: Com cada any els Malgratencs disposareu d’espais de lliure accés (taules i cadires) per sopar, tindreu barbacoes per que cadascú es cogui la carn que vulgui. Aquests dos serveis son totalment lliures i gratuïts. Hi ha servei de barra de bar (a càrrec de la colla de Diables) per qui en vulgui gaudir. Servei amb begudes i menjar per sopar. Coca i cava. Al bar s’oferirà el servei d’un menú de sopar.

NOVETAT:

Hi ha VENTA DE TIQUETS ANTICIPATS per garantir-vos el sopar, per qui no se’l vulgui emportar de casa:

– La Pilona

– Bohemi

– Regals del carrer Girona

Fins el dia 21 de juny!!!

– 23:00 INICI DELS CONCERTS:

  • 23:00 XEIC
  • 00:30 SLUM DJ’S

Des del G.E.M desitgem que vingueu a la Festa dels Focs de Sant Joan a gaudir d’una preciosa revetlla en companyia d’amics i veïns del poble, veniu i trobareu un espai on us sentireu com a casa, aquesta és la vostra Festa!

Com arribar

http://maps.google.es/?hl=ca

Ressenyes dels grups

XEIC:

http://www.xeic.cat/

http://www.youtube.com/watch?v=619oIsiJGYE

SLUM DJ‘S:

http://www.myspace.com/slumdj

Es tracta d’un parell de joves Malgratencs d’alta volada que fa temps que animen les vetllades en grans nits assenyalades!