Nit de festa de Sant Joan i foc del Canigó a Malgrat!

CARTELL SANT JOAN 2015 BO

 

La Festa dels Focs de Sant Joan i la Flama del Canigó ens connecta amb les nostres tradicions i a la vegada ens aboca a gaudir d’una festivitat total!En ella hi trobaràs nit de revetlla, concerts, cultura ancestral, tradicions, foc i molta Festa en la nit més curta de l’any!!!

Des del 1976 el gem recupera la tradició de la flama del Canigó i en els darrers anys la comparteix amb altres entitats i la ofereix al poble. Flama que s’extén i es propaga des del cim francès de la Catalunya Nord per unir a tots els catalans i que desemboca en una vetllada de germanor i alegria (tradició de la Flama: http://www.omnium.cat/www/flamadelcanigo/ca/que-es.html). Enguany socis del Gem (activitat oberta a qualsevol que hi estigui interessat) torna a dur-nos aquest foc directament de dalt de la muntanya.

Aquest any seguim potenciant l’esdeveniment i treballant amb diferents associacions i l’administració local per oferir-vos una sèrie d’actes (veure programa) que finalitzen a la plaça Xesco Boix. La plaça torna a ser el lloc indicat per acabar la festa: cloenda de l’acte, encesa del fogueró, sopar popular (places limitades) i concert amb grups de la terra que segur que us agradaran!

Ja ho veieu, tot està a punt per la nit més màgica de l’any!!!

Des del G.E.M desitgem que vingueu a la Festa dels Focs de Sant Joan a gaudir d’una preciosa revetlla en companyia d’amics i veïns del poble, veniu i trobareu un espai on us sentireu com a casa, aquesta és la vostra Festa!

Programa d’actes

Per diferents indrets del poble

20:00 Presència de la Flama del Canigó al costat del Monument a la Sardana av. Països Catalans.

20:30 Recorregut amb la Flama del Canigó per part de l’Esport Ciclista Malgrat i el Club d’Atletisme Malgrat des de l’Avda.  Països Catalans fins a la plaça de l’esglèsia.

La ruta serà la següent: passeig marítim,  pl. Àncora, avda. Bon Pastor, Germanes Torrell, Passada, Girona, avda. Mediterrània, Camí del pla, llibertat, Sant Elm, Sant Esteve, Escoles, Fonlladosa, Carme, Pl. Esglèsia.

21:00 Arribada de la Flama del Canigó i encesa del peveter.

A la Plaça de l’esglèsia

20:30 Presentació de l’acte a càrrec d’Assumpta Mercader

20:40 Batucada, tabalada i gresca a càrrec de la Colla de Geganters de Malgrat de Mar i la Colla de diables Ratpenats Infernals.

21:00 Lectura del manifest per part del Cap Escolta Enric Zaldo i acte solemne d’encesa del peveter a càrrec de

l’Agrupament escolta i guia de Sant Nicolau

21:15 Cercavila amb la Flama des de la plaça fins a la plaça Xesco Boix passant pel Carrer de Mar, Sant Elm, llibertat i Abat Oliba, avda. Pomareda. A càrrec de la colla de diables Ratpenats Infernals i la Colla Gegantera de Malgrat de Mar.

A la plaça Xesco Boix

21:45 Cloenda de la ruta de la Flama del  Canigó, espectacle pirotècnic a càrrec de la colla de diables i encesa de la gran Foguera de Sant Joan

22:00 Sopar popular: Es tracta d’un gran sopar de germanor (600 PLACES LIMITADES aprox.) on posem a disposició del Malgratencs graelles, taules i cadires per tothom qui vingui i en vulgui fer ús! També oferim SERVEI DE BAR a càrrec de la Colla de Diables amb venda de tiquets anticipats de sopar a les botigues: La Pilona, Bohemi, Regals del carrer Girona (fins 19 de juny) o el mateix dia. Els tiquets inclouen: pa amb tomàquet, botifarra, beguda, tall de coca i cava.

23:30 Concerts:

  •  23:30 RASKA
  • 01:00 HORA DE JOGLAR

Normes i funcionament del sopar:

  • Com cada any disposareu d’espais per sopar (taules i cadires), i tindreu barbacoes per que cadascú es cogui la carn que vulgui. Aquests dos serveis són totalment lliures i gratuïts. Cadascú ha d’anar i agafar el seu espai en el moment que arriba.
  • LES TAULES I LES CADIRES ESTAN LIMITADES (ENGUANY 600 PLACES APROX.)! NO PODEM POSAR TAULES I CADIRES INFINITAMENT! QUI ES QUEDI SENSE TAULES O CADIRES S’HAURÀ D’ADAPTAR I MENJAR A ON PUGUI! ES TRACTA D’UN SOPAR POPULAR! GRÀCIES PER LA COMPRENSIÓ!
  • LES TAULES I LES CADIRES ES RECOLLIRAN COM A MÀXIM A LES 02:00 DEL MATÍ I ÉS RESPONSABILITAT DE CADA TAULA NETEJAR-LA I ENDREÇAR-LA AL LLOC DETERMINAT PER LA ORGANITZACIÓ! AQUESTA ACTIVITAT ESTÀ ORGANITZADA PER ENTITATS PERÒ SOM TOTS ELS QUE EN GAUDIM! SI VOLEU CONTINUAR FENT L’ACTIVITAT SENSE QUE ES COBRI RES TOTS HI HEM D’AJUDAR! GRÀCIES PER LA COMPRENSIÓ
  • Les taules es consideren espais comuns i es comparteixen entre tots si queden espais buits!
  • Hi haurà espais reservats per a entitats i organitzadors! respecteu-los!
  • Està PROHIBIT LLENÇAR PETARDS DINS LA PLAÇA, per la seguretat de la gent que hi sopa i per l’equipament tècnic que hi haurà!
  • Recordar finalment que oferim servei de barra de bar  que us serviran sopar típic de Sant Joan, begudes vàries i coca i cava.

Com arribar

http://maps.google.es/?hl=ca

Ressenyes dels grups

RASKA

Es tracta d’un grup de joves que porten molts anys tocant, amb gran potencial i projecció!

Aquí teniu una mostra:

Us els perdreu?

HORA DE JOGLAR

Després de defensar, durant el seu primer any tot un repertori de temes propis en diferents escenaris de Catalunya, que els ha permès ser guanyadors de concursos musicals durant el darrer 2014 (Destaca’t, Concurs de música de Badalona), el grup va decidir plasmar aquestes cançons en l’enregistrament del seu primer disc. En aquestes cançons Hora de Joglar vol donar un punt de vista optimista envers a una situació social i cultural un pèl delicada. Ho demostren moltes de les seves lletres on expliquen històries de la vida quotidiana on molta gent s’hi pot sentir identificada; ja siguin moments tristos, amors i desamors, moments surrealistes que ens presenta la vida, situacions incòmodes del dia a dia, etc. El grup intenta donar la volta a totes aquestes situacions i convida a l’oient/públic a trobar-hi sempre el punt de vista optimista. D’aquí en surt el títol del disc “Gira el temps” i el nom de la gira “Gira 361º”. (Tot gira, tot canvia, qualsevol situació pot canviar i donar més d’una volta sencera d’un dia a l’altre).
Totes aquestes històries venen acompanyades per un estil musical sense complexes alhora de barrejar estils, ser capaços de fusionar des d’un “reggae” a una “cúmbia”, o des d’ un “swing” a un “latin”… La intenció del grup és jugar (joglar) amb la música i fer que el públic ho disfruti als concerts i sigui capaç d’oblidar durant l’estona del concert tots els seus mals de cap que poden venir provocats per una “rutina” imposada per la societat en què vivim. !

Tot aquest concepte com a grup ve acompanyat d’un directe molt explosiu, son una banda de 8 músics amb molta energia i amb infinita il·lusió per ensenyar i transmetre les seves “històries carregades de música” a tots els escenaris possibles.

Aquí teniu una mostra:

Us esperem el 23 de juny!!!