Anul·lada. Matinal a Santa Coloma de Farners, 15 de maig

Per problemes d’agenda, aquesta sortida s’anula i es farà més endavant.

Desnivell acumulat: 428 metres
Alçada mínima – màxima: 67 metres – 430 metres
Distància aproximada: 11,45 Km.
Dificultat: fàcil, però no apte per porucs. S’ha de grimpar per un torrent i baixar per una torrentera

Track

Iniciem aquesta ruta circular a l’aparcament del Parc de Sant Salvador de Santa Coloma de Farners i, de seguida trobem el primer gorg, el d’en Vilà, amb un graffiti totalment camuflat en l’entorn. Esmorzarem al balcó de Penjacans que ens permetrà contemplar molt belles vistes des de les alçades.

Des d’aquí, comença la baixada fins agafar un corriol a ma dreta que ens porta a la riera i a la visita dels diferents gorgs i salts d’aigua fins a arribar a l’impresionant gorg del diable. Aquest tram no és apte per a aquells que no els hi agrada anar pujant riu a munt amb el segur perill de relliscar i caure de cul a l’aigua.

 

Pugem altre vegada al coll des del qual vàrem començar la visita als gorgs i seguint pista i marques de pintura vermella arribem als castell de Farnés, impressionanment restaurat

 

Baixem a l’Ermita de la Mare de Déu de Farners, part de la qual conserva la construcció original romànica del s. XII i des d’on es pot contemplar perfectament el castell.

Des de l’Ermita baixem pel pas de l’Ós (pas relliscós, equipat amb una corda i no apte per porucs) fins arrivar al punt d’inici.

Organitza: Miquel Marqués 659 498 417