La Festa de Sant Joan aplega a més de 600 persones un any més!!! Fotos a l’interior.

Després de dies i dies de preparatius, la Festa de Sant Joan i la Flama del Canigó ha estat com havia de ser, un punt de trobada entre Malgratencs i Malgratenques al voltant de la Flama i la foguera com a punt de germanor, que després de tots els actes s’ha materialitzat en un sopar popular amb espai per més de 600 persones i una matinada de concerts dirigits als joves!

Tots els actes s’han anat succeïnt amb normalitat. Com a novetat s’ha situat un punt informatiu a la girola del monument a la sardana per informar als turistes dels nostres actes. La cercavila ha ampliat un xic el recorregut. L’acte de la plaça ha comptat amb la novedosa aportació dels intèrprets de l’escola de música Contrapunt, amb la presència de la Núria i Muntsa Robert com a violinistes i amb al lector del manifest inaugural de l’excap escolta Jordi Bayarri. La colla de diables i els tabalers dels Geganters s’han tornat a unir per donar ritme a la cercavila a peu. La cercavila s’ha clós amb la lectura del manifest d’Omnium cultural per part del Mn. Salvador Gras a la plaça Xesco Boix. L’encesa de l’espectacular foguera de Sant Joan ha anat a càrrec de la colla de diables enmig d’una performance de foc i ritmes diabòlics. En el sopar hem incrementat l’espai en 150 places més que hem omplert fins a arribar a 600 places aprox.  I el concert ha costat d’arrencar però estem segurs que amb insitència i encert amb els grups ens anireu fent costat (això va per vosaltres joves!) cada vegada més!

Al marge de tot això enguany ha estat un any especial, és el 35è aniversari de l’inici de la recerca dels Focs i de la Festa per part del Grup Excursionista, festa que ha anat evolucionant i obrint-se a noves entitats i noves visions per enriquir-se i arribar a on som ara, una festa coordinada pel gem però realitzada entre la regidoria de cultura de  l’Ajuntament de Malgrat de Mar , l’Esport Ciclista Malgrat, la Colla de Gegants, la Colla de diables Ratpenats infernals, l’agrupament Escolta i Guia de Sant Nicolau, l’Associació Barrakes, i l’escola de música Contrapunt. I que també ha comptat amb la col·laboració de duesdues empreses Malgratenques: imprenta grafipons i Can Alfonso.

Volem agrair als primers socis i a les primeres juntes del Grup Excursionista la seva visió i encert alhora de començar aquesta celebració, i a totes les persones que un any o un altre al llarg d’aquests 35 anys han dedicat els seu temps i la seva il·lusió per que arribés fins a on ha arribat! La vostra il·lusió camina viva amb nosaltres i sempre estareu i esteu en el record de l’entitat en cada cosa que fem! Volem també agrair a totes les entitats i administracions el seu esforç, i sobretot a les persones anònimes que en formeu part i que feu que la festa s’esdevingui gràcies al vostre amor desinteressat pel poble! Finalment agrair a tothom que va venir a gaudir dels diferents actes!!!

Esperem avançar cada any un pas més per mostrar la nostra cultura, per fomentar l’amor a la terra, i per fer-nos arrelar en aquest lloc de mar on vivim, un espai màgic en el solstici d’estiu!

Grup Excursionista Malgratenc

 

FOTOGRAFIES SANT JOAN 2012