Festa de Sant Joan 23 de Juny.

La Festa dels Focs de Sant Joan i la Flama del Canigó ens connecta amb les nostres tradicions i a la vegada ens aboca a gaudir d’una festivitat total! En ella hi trobaràs nit de revetlla, concerts, cultura ancestral, tradicions, foc i molta festa en la nit més curta de l’any!!!

Des del 1976 el gem recupera la tradició de la flama del Canigó i en els darrers anys la comparteix amb altres entitats i la ofereix al poble. Flama que s’extén i es propaga des del cim francès de la Catalunya Nord per unir a tots els catalans i que desemboca en una vetllada de germanor i alegria.

(tradició de la Flama: https://www.omnium.cat/flama-del-canigo#1).

Enguany socis del Gem (activitat oberta a qualsevol que hi estigui interessat) torna a dur-nos aquest foc directament de dalt de la muntanya.

Aquest any seguim potenciant l’esdeveniment i treballant amb diferents associacions i l’administració local per oferir-vos una sèrie d’actes (veure programa) que finalitzen a la plaça Xesco Boix. La plaça torna a ser el lloc indicat per acabar la festa: cloenda de l’acte, encesa de la foguera, sopar popular (places limitades) i concert amb grups de la terra que segur que us agradaran!

Ja ho veieu, tot està a punt per la nit més màgica de l’any!!!

Des del G.E.M desitgem que vingueu a la Festa dels Focs de Sant Joan a gaudir d’una preciosa revetlla en companyia d’amics i veïns del poble,. Veniu i trobareu un espai on us sentireu com a casa, aquesta és la vostra Festa!

Programa d’actes

Rotonda del monument a la sardana

18:00 Presència de la Flama del Canigó al costat del Monument a la Sardana, a l’avinguda Països Catalans.

20:00 Recorregut amb la Flama del Canigó per part de l’Esport Ciclista Malgrat i el Club d’Atletisme Malgrat des de l’Avda.  Països Catalans fins a la plaça de l’Església.

La ruta serà la següent: passeig Marítim,  plaça de l’Àncora, avinguda Bon Pastor, Germanes Torrell, Passada, Girona, avda. Mediterrània, Camí del Plà, Llibertat, Sant Elm, Sant Esteve, Escoles, Fonlladosa, Carme i arribada a la plaça de l’Església.

A la Plaça de l’esglèsia

21:00 Arribada de la Flama del Canigó i encesa del peveter.

21:05 Presentació de l’acte a càrrec d’Assumpta Mercader

21:20 Correfoc, cercavilaamb la flama de de la plaça de l’Eglésia fins a la plaça Xesco Boix.

Carrers Mar i Sant Elm

A la plaça Xesco Boix

21:45 Cloenda de la ruta de la Flama del  Canigó, espectacle pirotècnic a càrrec de la colla de diables i encesa de la gran Foguera de Sant Joan

22:00 Sopar popular: Es tracta d’un gran sopar de germanor (500 PLACES LIMITADES aprox.) on posem a disposició del Malgratencs graelles, taules i cadires per tothom qui vingui i en vulgui fer ús! Si us voleu assegurar lloc per seure, també us podeu portar taules i cadires de casa. També oferim SERVEI DE BAR a càrrec de la Colla de Diables amb venda de tiquets anticipats de sopar a les botigues La Pilona i al Bohemi  o be els dimecres a la seu del GEM de 20.00 a 21.30 o el mateix dia a la plaça. Els tiquets inclouen: pa amb tomàquet, botifarra, beguda, tall de coca i cava.

23:00 Concerts:

  •  23:00 Quim Zaldo
  • 01:30 El senyor peix

Normes i funcionament del sopar:

  • Com cada any disposareu d’espais per sopar (taules i cadires), i tindreu barbacoes per que cadascú es cogui la carn que vulgui. Aquests dos serveis són totalment lliures i gratuïts. Cadascú ha d’anar i agafar el seu espai en el moment que arriba, NO S’HI VAL A OMPLIR LES TAULES DE BOSSES A LA TARDA I MARXAR.
  • Les taules i les cadires estant limitades (enguany 500 places aproximadament)! Qui es quedi sense taula de ben segur que sabrà adaptar-se: els bancs, a la platja, al pedrís o portar-se una taula tipus càmping de casa son bones opcions, mentre sempre ho deixem tot net. ÉS EL NOSTRE POBLE!!!
  • Cada un recollirà les taules i cadires que ha utilitzat abans de les 02:00 de la matinada. i s’ha de deixar tot net. Hi ha voluntaris que desinteressadament us muntaran les taules, les graelles, la foguera,… sigueu respectuosos amb ells i recolliu abans de marxar.
  • Les taules es consideren espais comuns i es comparteixen entre tots si quedan espais buits!
  • Hi haurà espais reservats per a entitats i organitzadors! Respecteu-los!
  • Està PROHIBIT LLENÇAR PETARDS DINS LA PLAÇA, per la seguretat de la gent que hi sopa i per l’equipament tècnic que hi haurà!
  • Recordar finalment que oferim servei de barra de bar  que us serviran sopar típic de Sant Joan, begudes vàries i coca i cava.