Caiac a Montrebei!!!

CAP DE SETMANA EN CAIAC A MONTREBEI

 

Desde el GEM us proposem la descoberta més singular del pantà de Canelles dalt un caiac, una ruta de cap de setmana navegant pel solitari Congost de Fet, meravellant-nos per l’impressionant Congost de Montrebei i acabarem fent una excursio a peu pel misteriós poble de Finestres a on farem nit.

Pla de ruta:

 

Dissabte 8 d’abril:

08,00h Sortida davant del GEM

11,00h. Trobada a Ager i anirem fins a l’embarcador de Corçà, entrega de material i explicació tècnica

13,00h. Sortida direcció a la presa visitant els paratges totalment verges del Congost de Fet, passarem per sota l’ermita/castell de la Portaclusa. Farem una petita parada a l’embarcador de Blancafort i per acabar visitarem dalt el caiac l’espectacular muralla de Finestres

17,00h. Pujarem el material de bivac fins el poble abandonat de Finestres, farem una petita ruta a peu pels voltants, visitarem els miradors de grans vistes panoràmiques i les seves ermites encinglades.

20,00h. Sopar amb carn a la brasa

Diumenge 9 d’abril:

09,00h. Sortida en caiac

11,30h. Pararem una estona  al embarcador de Corçà i després seguirem cap al impressionant Congost de Montrebei, navegarem entre parets verticals de més de 500 metres mentres passem per l’estret pas d’aigua.

15,00h Arribem a l’embarcador de Corçà, recollim i fi de l’activitat.

19,00h arribada a Malgrat

Que necessiteu:

El vostre sopar i esmorzar,  2 ampolles 1,5lts d’aigua/refresc, barretes/fruita petita mentres palejem, roba per abrigar per la nit, crema solar, gorra, ulleres, repel·lent de mosquits, llum frontal, casc d’escalada o btt i necesser personal.

Roba per navegar: ideal pantaló i escarpins de neoprè, si no teniu porteu banyador i xancles lligades al peu o bambes velles per mullar, jaqueta paravent lleugera. No porteu motxilles, no son practiques per dur dins el caiac, un parell de bosses de rafia del super es el mes practic.

Dormiren en tendes o dins un funcional antic paller de fusta al poble de Finestres. En aquestes dates les temperatures nocturnes son molt variables (entre 0º/5º), els sacs i màrfegues que proporcionen son basics d’estiu, si teniu sacs petits que abriguin i màrfegues suplementarias guanyareu en confort.

Tots els caiacs  son individuals. Activitat apte per qualsevol persona amb un mínim de forma física i equilibri. No es una simple excursió contemplativa, caldrà palejar uns quants quilometres. Cal ser major de 18 anys, mesurar entre 1,50m i 1,95m i no excedir dels 100kg. La ruta en caiac i la sortida a peu de descoberta seran acompanyades.

 

Preu ruta per persona:     60€      

 

El preu inclou: caiac tancat, material complet de navegació, acompanyament, material de bivac (tenda per 2, sac, màrfega), 2 bosses estanques, assegurança RC i accidents i reportatge fotogràfic, sopar (pa amb tomàquet i carn a la brasa) i cafè matiner.

 

Sortida limitada a 12 participants, cal un mínim de 7 persones per fer-la

Activitat oberta a tothom pero en cas de mes aforament de l’establert tindran preferencia els socis.

Per inscriures a la sortida envieu un mail amb el titol “Sortida en caiac” i expliqueu qui sou i que voleu participar a la sortida, o be veniu el dimecres a la reunio setmanal del GEM.

 

El video de la sortida del GEM l’any passat: