ANEM A BUSCAR LA FLAMA DEL CANIGÓ

Des de 1955 seguint l´antiga tradició de la flama, que simbolitza la pervivència de la cultura catalana, s’ha anat estenent l´acte superant fins i tot la dictadura franquista difonent-se en la clandestinitat.

A trenc d’alba, alguns membres del G.E.M.  juntament amb molts altres representants de diferents associacions de tot Catalunya, pujaran fins al cim del Canigó (2.784 m.) a buscar la flama per encendre les fogueres de Sant Joan d´arreu de Catalunya.
Un cop al cim, recolliran la flama i iniciaran el descens per portar el foc a tots els indrets del territori català fent relleus amb torxes i fanalets i fer possible que la flama encengui les fogueres de la revetlla.

Si voleu participar, l’expedició sortirà des de les instal · lacions del Gem a les 11 del matí del dissabte 22 de juny. A l’hora de dinar estarà en territori francès on cada un podrà triar si li ve de gust un entrepà o entaular-se en un restaurant local.
A la tarda s’iniciarà l’ascens fins al refugi de Cortalets on està previst recopilar forces amb el sopar per poder afrontar cap a les 22.00 h. el camí d’ascens al cim del Canigó, fita que cal assolir a la mitjanit. Després dels tradicionals parlaments, es recollirà la flama i desfaran el camí cap al refugi, on els intrèpids excursionistes passaran la nit dormint al ras o en tendes de campanya.
Al matí del diumenge 23 i després de l’esmorzar, l’expedició tornarà a les nostres terres portant l’anhelada flama des del cim.