Adhesió al manifest de Malgrat Acull

Des del Grup Excursionista Malgratenc ens plau comunicar-vos que hem decidit adherir-nos al manifest de la nova entitat Malgrat Acull. Us adjuntem el comunicat perquè tots n’estigueu al cas, així com l’enllaç al facebook de Malgrat Acull per si voleu estar informats de primera mà de les activitats que aniran realitzant.

 

Malgrat Acull

 

Manifest de la Plataforma Malgrat Acull

Malgrat sempre ha estat un poble acollidor, solidari i sensible a les injustícies que pateixen les persones a moltes parts del món. Malgrat amb el Sàhara, Malgrat per Bòsnia, Malgrat per la Pau i moltes altres situacions ens han colpit.

Sempre hem lluitat contra injustícies, on els casos de persones que necessiten ajuda, es multiplica arreu, lluny i també a casa nostra, a vegades ens dóna la sensació de no saber per on començar.

Ara les organitzacions humanitàries internacionals reclamen centrar el nostre ajut a les persones que reclamen asil i que fugen dels conflictes bèl·lics, majoritàriament de la guerra de Síria.
Si en cada moment que ha estat necessari hem treballat per intentar fer un món una mica més just, ara ens toca treballar de nou.

Hi ha ciutats d’Europa que en aquest moment tenen un allau de persones als seus carrers, persones que fugen de la guerra.
Els malgratencs no podem ignorar un cas greu com aquest i per aquesta raó ens hem tornat a mobilitzar per crear una plataforma solidària per acollir, ajudar i enviar recursos als camps de refugiats on es  troben totes aquestes famílies, persones que han hagut d’emigrar fent milers de quilòmetres per arribar a ciutats europees, saltant barreres i tanques metàl·liques. Tot s’ho val per viure en un país lliure, tot s’ho val per marxar de la barbàrie de la guerra. No tant temps els catalans i malgratencs van fer també camins similars cap a l’exili, per això probablement som un país solidari. 

Malgrat Acull és i vol ser una plataforma per canalitzar totes les inquietuds, idees i les diferents formes d’ajut que es trobin a casa nostra. Ens volem centrar en actes de diferents temàtiques per arribar a tothom.

Malgrat Acull manifesta el seu rebuig als governants d’aquesta Europa que com altres vegades no ha vist la realitat fins que ha esclatat al carrer. Les diplomàcies internacionals han estat amagant el cap sota l’ala aquests quatre anys de destrucció, morts i barbàrie. 

Ara no els podem deixar sols, hem de controlar i exigir que les tasques dels mandataris s’activin tal com ho fem els ciutadans.

Esteu tots convidats a col·laborar en aquest projecte que posem en marxa, necessitem fer pinya, necessitem ser-hi tots.

Malgrat Acull està formada per ciutadans i ciutadanes que creiem que ens hem d’implicar per poder donar ajut a qui el necessiti i en el moment en què sigui necessari. Ara i aquí tenim la guerra de Síria, però també treballarem davant altres necessitats.

També volem animar i engrescar a altres ciutadans que es mobilitzin i que creïn les plataformes que facin falta, per ajudar a causes humanitàries, de prop o de lluny, totes són justes per donar un cop de mà.

La Plataforma Malgrat Acull està oberta a tothom i volem establir col·laboracions amb totes les persones, associacions i entitats que treballin amb aquests objectius.

Malgrat Acull
Malgrat de Mar, 9 d’octubre de 2015″